Warmtepompen: lucht-water of lucht-lucht

Koeltechnieker Van Aeken uit Antwerpen (Brecht) is gespecialiseerd in warmtepompen lucht-lucht, warmtepompen lucht-water, warmtepompen grond-water en warmtepompen water-water. Wij werken met diverse merken zoals General, Daikin en Thermia.

Door de evolutie van de warmtepompen kan men op een milieuvriendelijke en duurzame manier verwarmen of koelen.

Er zijn ook tal van premies te verkrijgen zie link:
http://www.energiesparen.be/subsidies/subsidiemodu... (premies)

Deze systemen hebben een energielabel A en een hoge COP (Coëfficiënt of performence)
tot 5 dit wil zeggen voor elke eenheid elektriciteit die ze verbruiken,
wekken ze tot bijna 5 keer zoveel warmte.

KVA plaatst ook warmtepompen voor het verwarmen van zwembaden. 


Koeltechnieker Van Aeken garandeert hierbij de hoogste COP waarden (= laagste verbruik).

Interesse? Contacteer ons dan met al uw vragen!

Enkel split warmtepomp inverter 

Dit is 1 toestel buiten en 1 toestel binnen met vele toepassingen. Dit toestel heeft dezelfde werking als enkel split koeling maar kan dankzij een 4 wegklep zijn systeem omdraaien zodat u in de winter uw ruimte ook kan verwarmen. 

Tegenwoordig zijn deze toestellen met inverter technologie, zo bekomen ze een heel hoog rendement dat veel zuiniger is dan een traditioneel verwarmingssysteem. 


Multi split systeem inverter 


Inverter warmtepomp systeem 

Dit is 1 toestel buiten en tot 4 toestellen binnen met veel toepassingen. 

De binnentoestellen zijn in alle soorten verkrijgbaar als bij enkel split. 


Multi split systeem Multi 8 

Dit is 1 toestel buiten en tot 8 toestellen binnen met veel toepassingen. 


Warmtepompen lucht water systeem 

Dit lucht water systeem is een uiterst energiezuinige warmtepomp voor de productie van warm water. De buitengenerator haalt dankzij de inverter technologie met een hoog rendement warmte uit de omgevingslucht en warmt daarmee het water op, ook wanneer het buiten stevig vriest! dit systeem presteert zonder steunverwarming en zonder tweede compressor, en is daarmee uniek in de markt. Hij haalt een rendement van maar liefst 4,3 tot 4,46 COP (energiewinst). Daardoor kan u tot 41% besparen op uw verbruik voor verwarming. De brander van een traditioneel verwarmingssysteem is dus vervangen door een zuinige warmtepomp die voor de warmwaterproductie zorgt in het binnenelement. 


Het warme water kan vervolgens traditioneel afgegeven worden aan vloerverwarming, wandverwarming, radiatoren of LT-radiatoren. Maar de Waterstage maakt ook moeiteloos sanitair warm water (SWW) aan dankzij het gebruik van een boiler. De intelligente Siemens verwarmingsregeling zorgt continu voor een aangename binnentemperatuur. Dit systeem laat zich moeiteloos installeren in nieuwbouw en renovatiewoningen.

Koeltechnieker Van Aeken