Airconditioning - Onze toestellen kunnen koelen maar ook verwarmen!

In deze tijd is airconditioning en algemene koeling geen overbodige luxe meer maar een noodzaak en kan in sommige gevallen nog voor een praktische oplossing zorgen. Daarom moet u bij Koeltechnieker Van Aeken uit Brecht (Antwerpen) zijn, ervaren installateur van airco. 


Men bouwt later bij en de verwarmingsketel is niet zwaar genoeg, men bouwt een veranda bij of richt de zolder in, een bepaalde ruimte is te koud of te warm dan is airconditioning een goede en praktische oplossing omdat deze op een onafhankelijk systeem werkt. 


Wat ook zeker een voordeel is is dat men per kamer een gewenste temperatuur onafhankelijk van elkaar kan instellen zodat men zuiniger met energie omgaat en de kans op CO vergiftiging bestaat niet.


Wij bieden volgende mogelijkheden: 

  • hoge wand toestellen 
  • vloertoestellen 
  • plafondonderbouw toestellen 
  • plafond inbouwcassettes 
  • vloerverwarming 
  • kanaaltoestellen 

Ook voor uw ventilatiesystemen kunt u bij ons terecht. 


Contacteer ons vrijblijvend en vraag uw vrijblijvende offerte.

Wat is airco?

Een enkel split systeem bestaat uit: 


  • één binnentoestel die zich in de te klimatiseren ruimte bevindt, deze regelt het binnenklimaat. 
  • één buitentoestel deze wordt buiten geplaatst en hier bevindt zich de compressormotor en expansieventiel. 

Deze 2 airco delen zijn verbonden met elkaar door koperen buizen waarin zich het koelmiddel verplaatst. Doordat het koelmiddel in het buitentoestel word gecomprimeerd door de compressor en dan gecondenseerd is het koelmiddel vloeistof geworden. Deze vloeistof wordt vervolgens door een expansieventiel geëxpandeerd door deze expantie verdampt de vloeistof naar gas, door deze verdamping word er warmte onttrokken en krijgt men koeling.(denk aan zweet dat verdampt om u af te koelen). Deze gassen worden dan terug gezogen naar de compressor en begint de cyclus terug opnieuw. De onttrokken warmte van binnen zal worden afgegeven aan de buitenlucht.

Koeltechnieker Van Aeken